Leht: äärmuslased üritavad imbuda USA luuresse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Posti kontor Washingtonis.
Washington Posti kontor Washingtonis. Foto: SCANPIX

Al-Qaeda ja teised vaenulikud rühmitused on korduvalt üritanud imbuda USA luureagentuuridesse, kes ohu vältimiseks uurivad tuhandeid oma töötajaid, kirjutas täna Ühendriikide ajaleht Washington Post.

Post teatas viitega salastatud dokumentidele, et Luure Keskagentuuri (CIA) andmetel on umbes viiendikul kahtlase taustaga töölekandideerijatest «olulised sidemed terroristlike rühmituste või vaenulike luureagentuuridega». Info pärineb USA luureinfo lekitajalt Edward Snowdenilt saadud materjalidest.

Kuigi dokument ei täpsusta töökohataotlejate äärmuslike või vaenulike sidemete täpselt iseloomu, viitab see kõige tihedamini Hamasile, Hezbollah´le ning Al-Qaedale ja sellega seotud rühmitustele.

Hirm infiltreerumise ees on nii suur, et USA riiklik julgeolekuamet (NSA) plaanis eelmisel aastal uurida vähemalt nelja tuhandet oma julgeolekukontrolli läbinud töötajat. NSA peab muu hulgas kahtlaseks töötajate sisenemist salastatud andmebaasidesse, mida nad tavaliselt ei kasuta, ning dokumentide allalaadimist, ütles kaks töötajate jälgimiseks kasutatava tarkvaraga kursis olevat isikut Washington Postile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles