Ida-Virumaa töötud abistavad kooliaasta alguses politseid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik liiklust reguleerimas.
Politseinik liiklust reguleerimas. Foto: Peeter Langovits

Ida-Virumaal aitavad töötud vabatahtlikud esimesel koolinädalal politseil liiklust reguleerida.

Maakonnas tuleb tänavatele ligi 40 helkurvestides vabatahtlikku, kellest enamik on töötukassas arvel olevad töötud, vahendab Põhjarannik.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk nentis, et töötute kaasamine vabatahtlikku tegevusse pole lihtne ning paljusid tuleb selleks veenda.

Stiimulid, miks töötud vabatahtlikuna 1. septembril  tänavale tulevad, on Teelahki sõnul erisugused: mõnel lähevad lapsed või lapselapsed kooli ning nad tunnevad, et saavad nii ka oma laste turvalisust tõsta, teistele on tähtis see, et nad saavad vajalikud olla.

Kuigi tegevus on vabatahtlik, kompenseerib töötukassa siiski töötutele vabatahtlikele transpordikulu (10 senti kilomeeter) ning maksab ka stipendiumi (3,84 eurot päevas).

Jõhvi ja Kohtla-Järve piirkonnas peaks septembri esimesel koolinädalal linnatänavail abiks olema 15 ning Narvas 10 vabatahtlikku töötut. Koos kodanikualgatuse korras tegutsevate vabatahtlikega on väljas ligi 40 inimest.

Ida politseiprefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine ütles, et vabatahtlike ülesandeks on ristmike ja ülekäiguradade juures tähelepanu juhtimine ning nende kohalolu suurendab kindlasti liiklusohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles