Paljud roolijoodikud pääsevad kriminaalsüüdistusest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Liiklusseaduse muudatuse jõustumisega kuuluvad homsest lõpetamisele kõik need korduvate roolijoodikute suhtes alustatud kriminaalasjad, kus joobeaste jäi alla 1,5 promilli.


Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul on Põhja piirkonnas lõpetamisele kuuluvaid materjale veidi üle saja, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kaks viimast kuud taolisi korduvjoodikute toimikuid kohtusse pole saadetud, kuid lõpetatud kriminaaltoimik ei muuda olematuks vindisena roolikeeramist.

«Prokuratuuri hinnangul saab neid väärteokorras karistada, kui teod ei ole aegunud,» ütles Amur.

Justiitsministeeriumi teatel üritati seadusemuudatusega kaotada võimalus, et kaks korda jääknähtudega roolist tabatud juht on kurjategija, samas kui üliraskes joobes esmakordselt vahelejäänu on sooritanud vaid väärteo.

Ka näitab ministeeriumi uuring et 1,5-promillise joobega juhi risk sattuda surmaga lõppevasse õnnetusse on mitusada korda suurem kaine juhi riskist, samas kui kerges joobes juhi risk on kõrgem vaid paarkümmend korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles