Peaminister: NATOsse kuulumine tagab Gruusia julgeoleku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidžina Ivanišvili.
Gruusia peaminister Bidžina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili avaldas täna diplomaatidega kohtudes taas lootust, et Gruusia ühineb lõpuks NATOga.

«Gruusia liikmesus NATOs oleks üks selle julgeoleku peamisi tagatisi, ütles Ivanišvili Gruusia ja välisdiplomaatidele.

«Me peame tegema kõik endast oleneva, et ühineda riikide rühmaga, mis loodab liituda NATOga alliansi järgmises laienemislaines,» sõnas ta.

«USA on endiselt Gruusia strateegiline partner ja see partnerlus rajaneb ühistel huvidel,» lisas peaminister.

Lisaks ütles Ivanišvili, et Gruusia tahab säilitada häid suhteid kõigi oma naabritega, sealhulgas Venemaaga, mis kahjuks ei vasta Thbilisi jõupingutustele samaga.

Sellest hoolimata kavatseb Gruusia Ivanišvili sõnul jätkata pragmaatilist poliitikat Venemaa suhtes. «Rahvusvaheline toetus Gruusia suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele on meile väga tähtis,» rõhutas ta.

«Oleme alustanud suhete normaliseerimist ja taastamist Venemaaga ning astunud selles suunas praktilisi samme. Meie lääne partnerid tervitavad meie uut dialoogiformaati Venemaaga,» ütles Ivanišvili. «Gruusia jätkab Venemaa suunal pragmaatilist poliitikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles