Kaitseväe juhataja: pärast Afganistani peame olema valmis uuteks väljakutseteks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras avas täna Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste õppeaasta loenguga tänasest julgeolekukeskkonnast, Süüria ja Lähis-Idas arengute mõjust Eesti julgeolekule ning kaitseväe osalusest rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel lähiaastatel.

«Afganistani operatsiooni lõppemise järel peame valmis olema uuteks ning täna veel tundmata-teadmata väljakutseteks,» ütles Terras.

Kaitseväe juhataja tutvustas kadettidele muutusi, mida toob kaasa riigikaitse kümne aasta arengukava rakendamine ning rõhutas vajadust muutuste elluviimisel keskenduda  inimkesksele juhtimisele.

«Inimesed on kaitseväe suurim vara,» ütles kaitseväe juhataja. «Kümne aasta arengukava toob pea kõigi kaitseväe allüksuste jaoks lähiajal kaasa muutusi nii edasise teenistuse kui teenistuskohtade osas. Üks meie prioriteete on kaitseväe personalipoliitika selgus ja arusaadavus.»

Terrase sõnul vajab kaitsevägi täna kõiki siin teenivaid ja töötavaid inimesi ning püüab muutusi ellu viia maksimaalselt inimkeskselt.

Kindralmajor Terras kohtus kadettide esinduse ning kadettveebli seersant Kristjan Muuliga, kellega arutas kadettide õpingute ja edasise karjääriga seonduvat. Kadettveebel seersant Muuli sõnul lasub nooremohvitseridel suur vastustus, kuna ajateenijad ja kogu ühiskond hindavad kaitseväge eeskätt sõdurite vahetute ülemate järgi.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused tähistasid täna kooliaasta algust kaitseväelise jalutuskäiguga läbi Tartu linna ning õppeasutustes õpetatavate relvasüsteemide ja tehnika näitusega.

Kaitseväe ühendatud õppeasutused on riigikaitseline rakenduskõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning Kaitseliidule. KVÜÕA on sõjalise teadustegevuse arendajaks Eestis, tehes koostööd  partneritega kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles