Briti vägistaja võis oma ohvrilt HIVi saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV testi tegemine.
HIV testi tegemine. Foto: SCANPIX

Vägistamise eest vangi mõistetud briti mees ootab testi vastust, et teada saada, kas ta ohver nakatas teda HI-viirusega.

Richard Thomas tunnistas üles, et vägistas Leigh’s naisterahva tema enda kodus. Karistuseks määrati talle viie aasta ja nelja kuu pikkune vanglakaristus, kirjutas täna BBC.

Mees teadis, et naine on haige, kuid seda, et ta HI-viirust kannab, oli vägistajale teadmata. Kui politsei Thomasele sellest teada andis, kukkus mees kokku.

27-aastane Thomas vägistas naise pärast seda, kui too oli võtnud unerohtu. Kohtus rääkis mees, et oli palju alkoholi joonud ja narkootikume võtnud ning ei mäletanud rünnakut. Ta lisas, et usub siiski naise sõnu.

«Naine kangestus ja ühtegi sõna nad vägistajaga ei vahetanud. Siis tõmbas mees oma püksid üles ja lahkus,» kirjeldas prokurör Harry Pepper kuritegu. Kohtunik Mark Brown nimetas toimunud hirmsaks.

Thomas saab selle nädala jooksul teada, kas ta on HIViga nakatunud. Mehe kaitsja Virginia Haytoni sõnul on toimunud kliendi enda süü. «Kui ta poleks kuritegu sooritanud, poleks ta ka sellisesse olukorda sattunud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles