Tõnu Kõiv: toetasin sotse oma säästudest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE endine peasekretär Tõnu Kõiv.
SDE endine peasekretär Tõnu Kõiv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) endise peasekretäri Tõnu Kõivu sõnul pärines tema kahe ja poole aasta eest sotsidele annetatud 5000 eurot säästudest ja vara müügist.

«Annetus on tehtud minu isiklikest vahenditest, mis on kogunenud varasemal perioodil saadud töötasudest (AS Eesti Elektronpost), säästudest ja vara müügist,» kirjutas Kõiv vastuseks erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni (ERJK) järelepärimisele.

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon otsustas juulis asuda uurima Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) endise peasekretäri Tõnu Kõivu rohkem kui kahe aasta eest parteile tehtud 5000-eurost annetust.

Komisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles juulis pärast ERJK istungit Postimehele, et komisjonis tekitas kahtlusi Tõnu Kõivu 7. jaanuaril 2011 SDEle tehtud annetus. Samal päeval kandis sotsidele 5000 eurot üle ka Tõnu Kõivu vend Madis Kõiv. Kokku sai SDE 2011. aasta esimeses kvartalis annetusi üle 166 000 euro.

Komisjon tegi Tõnu Kõivule ja Madis Kõivule järelepärimise, millistest vahenditest nad oma annetuse tegid. Madis Kõiv ei olnud nõus oma kirja sisu avalikustamisega, seega ei saa komisjon vastavalt seadusele tema kirja ajakirjandusele edastada.

Eesti Ekspress kirjutas juunis, et Tõnu Kõiv tegi annetuse ajal, mil ta ise oli juba suurtes võlgades, samas kinnitas mees, et tegu oli tema enda rahaga ja ta tahtis erakonda toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles