Leht: Al-Qaeda püüab USA droonirünnakuid häirida insenerirakukestega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehitamata luurelennuk MQ-1 Predator.
Mehitamata luurelennuk MQ-1 Predator. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhid on moodustanud USA droonide allatulistamiseks, kaaperdamiseks või töökorrast välja viimiseks insenerirakukesed, kirjutas päevaleht Washington Post eile hilisõhtul.

Post kirjutas viitega ülisalajastele Ühendriikide luuredokumentidele, et Al-Qaeda juhtkond loodab ära kasutada terrorivõrgustikule suuri kaotusi põhjustanud relvasüsteemide tehnoloogilist haavatavust.

«Kuigi puuduvad tõendid selle kohta, et Al-Qaedal oleks õnnestunud põhjustada droonide allakukkumist või häirida nende lendu, on USA luureametnikud jälginud tähelepanelikult terrorivõrgustiku jõupingutusi arendada välja droonivastane strateegia alates 2010. aastast,» kirjutas leht.

Terrorivõrgustik otsib palavikuliselt tehnoloogilist läbimurret, mis suudaks pidurdada Washingtoni droonikampaaniat, mille käigus on viimase kümnendi jooksul surma saanud hinnanguliselt ligi 3000 inimest.

Droonirünnakud on sundinud Al-Qaeda liikmeid piirama oma liikumist Pakistanis, Afganistanis, Jeemenis, Somaalias ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles