Komisjon hakkab koordineerima piiriületuse lihtsustamist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir Narvas
Eesti-Vene piir Narvas Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas teisipäeval käskkirja piiriületuse ja majandusliku koostöö komisjoni moodustamiseks.

Komisjoni ülesandeks on erinevate ametkondade ja ministeeriumite pädevusse kuuluvate piiriületuse ja sellega seonduvate küsimuste määratlemine, analüüsimine ning probleemide lahendusvõimaluste pakkumine, teatas ministeerium.

Partsi sõnul tegeleb komisjon eelkõige ida-suunalise piiriületusega. «Eestil on küll hiljuti maailma parimaks tunnistatud elektrooniline piirijärjekorra haldamise süsteem, kuid meil on vaja sisulisi lahendusi, et tagada inimeste ja kaupade kiire ja vaba liikumine,» ütles ta. Üheks näiteks on passikontrolli läbiviimine rongis, mitte enam piiril.

Sügisel esimest korda koguneva komisjoni juhiks määras minister ministeeriumi transpordi asekantsleri Eero Pärgmäe.

Lisaks kuuluvad komisjoni rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler, siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika ning sisejulgeolekupoliitika asekantslerid, välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler, politsei- ja piirivalveameti peadirektor, peadirektori asetäitja piirivalve alal ja piirivalveosakonna piiriturvalisuse büroo juht, maksu- ja tolliameti peadirektor ning riigikantselei strateegiadirektor.

Töögrupp kaasab vajadusel küsimuste lahendamisele riigi- ja omavalitsusasutuste ning valitsusväliste organisatsioonide esindajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles