Telekanal Al-Jazeera süüdistab Egiptuse võime signaalide segamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Al-Jazeera logoga mikrofon.
Telekanali Al-Jazeera logoga mikrofon. Foto: SCANPIX

Katari telekanal Al-Jazeera süüdistab Egiptuse võime Kairos islamistide mahasurumist kriitiliselt kajastanud telekanali signaalide segamises.

Al-Jazeera käsutuses olnud sõltumatud eksperdid selgitasid välja, kust segamine tuli, ütles telekanal eile õhtul veebilehel. Eksperdid on"veendunud kohas ja süüdlases, selleks on sõjaväerajatised Kairost idas ja läänes.

Kanal oli sunnitud mitu korda sagedust muutma, et vaatajad saaksid jälgida uudiseid ja spordisaateid.

Egiptuse võimud ja meedia on süüdistanud Al-Jazeerat islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutanud sõjalise riigipöörde ja sellele järgnenud verevalamise erapoolikus kajastamises.

Katari telekanal edastas ulatuslikult Morsi vahistamisele järgnenud meelavaldusi ja tema Moslemi Vennaskonda toetavate demonstrantide verist mahasurumist.

Eile andis Kairo kohus korralduse sulgeda koos kolme teise islamistliku kanaliga ka Al-Jazeera Mubasher Misr.

Varem on Al-Jazeera kaevanud, et Egiptuse julgeolekujõud tegid haarangu tema Kairo ruumidesse ja konfiskeerisid aparatuuri.

Jõukas Katar on olnud Morsi tugev toetaja, kes mõistis koos teiste Pärsia lahe riikidega meeleavalduste mahasurumise hukka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles