Ema sai lapse kolm aastat hiljem tagasi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka poeg soovis ema juures elada.
Ka poeg soovis ema juures elada. Foto: Caro / Scanpix

Kohtla-Järve naine, kellelt kohus kolm aastat tagasi lapse ära võttis, võitles poja endale tagasi, veendes kohut, et on suutnud end välja rebida alkoholi- ja uimastisõltuvusest ning luua korraliku pere. See on kahe aasta jooksul ainus juhtum, kus laps on vanemale tagastatud.

Kolm aastat tagasi tegi Viru maakohus otsuse, millega 11-aastane poiss emalt ära võeti ja anti lapse onu juurde hooldusperre, vanemlikud õigused emal siiski säilisid, kirjutab Põhjarannik.

Kohus põhjendas tookord oma otsust asjaoluga, et ema tarvitab alkoholi ja narkootikume, naine oli käinud ka kahel korral uimastivõõrutusravil, ent tulutult.

Tänavu mais arutas seesama Viru maakohus ema avaldust poja tagasisaamiseks ja enne kohtuistungit kontrollreide teinud sotsiaaltöötajad selgitasid kohtule, et naine on uuesti abiellunud, mehel on sissetulek ning ta ise on tööhõiveametis tööotsijana arvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles