Ülo Vooglaid mõtleb Riigikogust lahkumisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Res Publica liige Ülo Vooglaid kaalub Riigikogust lahkumist, kui temas süveneb tunne, et tema teadmisi ega oskusi ei vajata.

Vooglaid ütles eile, et ei välista saadikukohast loobumist. Ta on enda sõnul kogu oma senise elu püüdnud tegeleda hariduse, kultuuri ja teaduse propageerimisega.

«Loodan, et mul avaneb võimalusi end enam rakendada. Aga kui see osutub võimatuks, siis nendin, et aeg on kallis vara ja aja raiskamine ei kaunista kedagi,» ütles Vooglaid.

Riigikogu vanim liige, 68-aastane pedagoogika- ja ühiskonnateadlane Vooglaid kinnitas, et on Toompeal püüdnud endast anda kõike, mida on suutnud. «Ma pole sinna naljaviluks läinud, kuid prügi käitlemine ei ole minu eriala, kuigi arvan, et looduskaitse pole sugugi vähetähtis,» lausus Riigikogu keskkonnakomisjoni kuuluv Vooglaid, viidates oma teistele huvidele.

Riigikokku Harju- ja Raplamaalt kandideerinud Vooglaid kogus 1719 häält.

Res Publica fraktsioonist on otsustanud Riigikogust lahkuda ka meelelahutustegelane Hannes Võrno ja koorijuht Hirvo Surva. Vooglaiu asendusliikmeks on pangajuht Rein Otsasson. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles