Eesti täiendav üksus võib Afganistanis lahingusse sattuda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulatuslik pealetung Afganistanis.
Ulatuslik pealetung Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

Ehkki Eesti saadab täiendava väekontingendi Afganistani valimisi turvama, pole välistatud kaitseväelaste osalemine ohtlikel lahinguoperatsioonidel, arvab kaitseminister.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles, et valimisi tuleb turvata kõigi vajalike meetoditega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ja kui osutub vajalikuks neid rakendada ka väga kõrge konflikti intensiivsusega operatsioonidel, siis tuleb meil seda aktsepteerida, see on osa meie sõjalis-poliitilisest kontseptsioonist rahvusvahelises koostöös,» selgitas Aaviksoo.

Täna teenib Afganistanis alla 150 Eesti kaitseväelase, täiendava 140-liikmelise kompanii Afganistani saatmine tähendab, et Eestist saaks rahvaarvu aluseks võttes kõige suurem panustajariik Afganistanis.

Aaviksoo kinnitas, et nii arvukalt, ligi 300 kaitseväelasega on Eesti Afganistanis ühekordselt - valimiste turvamise tõttu ja et edaspidi jääb kontingendi piirmäär püsima 170 kaitseväelase juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles