Piirivalve saab Eestis tehtud kaablivaba valvesüsteemi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Jõgi sõnul on inimsmugeldamise kanalid Eestis õnnestunud sulgeda.
Indrek Jõgi sõnul on inimsmugeldamise kanalid Eestis õnnestunud sulgeda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna allkirjastatakse koostööleping Piirivalveameti ja Smartdust Solutions OÜ vahel, et arendada ja testida reaaltingimustes täiesti uudset elektroonilist valvesüsteemi, mis võimaldab tulevikus lihtsamalt ja kiiremini piiririkkumisi avastada.

Smartdust Solutions OÜ juhatuse liikme Jaanus Tamme sõnul on tegemist uudse kaablivaba piiri valvamise tehnoloogiaga, kus mitmete erinevate omavahel raadio teel ühendatud sensorite kombineerimine, tagab täpsema ja efektiivsema perimeetri sissetungijate avastamise, teatas ettevõte oma pressiteates.

Valvesüsteemi arendatakse Eestis ning protsessi on kaasatud ka näiteks teadlased Tallinna Tehnikaülikoolist. Koostöölepingu raames alustab Smartdust Solutions OÜ oma tehnoloogia täpsemaid kastetusi ning koos piirivalvega arendatakse ühiselt välja Eesti ja Euroopa Liidu piirijulgeoleku tõhustamiseks sobivaim tulevikulahendus.

«Koostöö Eesti ettevõtte ning noorte teadlastega annab piirivalvele võimaluse panustada oma teadmiste ja kogemustega meile sobiva süsteemi väljatöötamisse. Kuigi meil on hetkel toimiv süsteem, ei tähenda see seda, et me ei peaks tulevikku vaatama ja uuenduslikke lahendusi otsima,» ütles Piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland Peets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles