Soome kohus saatis Eesti uimastiärikad 13 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud
Soome politseinikud Foto: www.poliisi.fi

Espoo esimese astme kohus mõistis pikaks ajaks vangi Eestist pärit narkojõugu juhid.

Agentuuri STT teatel määras kohus viiele Eesti mehele 13-aastased vanglakaristused.

Soome ajaloo suurimal uimastiprotsessil oli kohtu all üle 20 inimese, kellest enamikule mõistis kohus reaalse vangistuse.

Süüdistuse kohaselt smugeldas jõuk alates 2007. aasta kevadest aasta jooksul riiki 370 kilogrammi hašišit, 106 kilogrammi amfetamiini, 6000 tabletti Subutexi ja 400 grammi kokaiini. Uimastite hind tänavakaubanduses olnuks üle kuue miljoni euro ehk enam kui 90 miljonit krooni.

Narkootikum smugeldati Soome veo- ja sõiduautodesse peidetuna. Jõugu organiseeritust näitab see, et amfetamiini pakkimiseks kasutati vaakumseadet.

Riiki toodud uimastid peideti mitmele poole Lõuna-Soome maastikule, nende leidmiseks kasutati GPS-seadmeid.

Hiiglasliku narkoäri paljastamisel tegid Soome ja Eesti ametivõimud tihedat koostööd ning uurimise tarbeks oli loodud ühine menetlusgrupp.

Eesti ametivõimude ülesanne oli näiteks tuvastada uimastiäriga seotud meeste kriminaaltulu ja see arestida. Kokku on arestitud süüdistatavate vara ligi 15 miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles