Viljandi Kultuurikolledžist sai Kultuuriakadeemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevasel istungil kinnitas Eesti Vabariigi valitsus määruse, mille järgi Viljandi Kultuurikolledzh nimetatakse ümber Viljandi Kultuuriakadeemiaks, vahendab Sakala.

Kooli rektor Anzori Barkalaja kommenteeris, et tegemist ei ole mitte millegi muu kui nime ja õppeasutuse tegeliku sisu kooskõlastamisega.



«Julgen rahuliku südamega kinnitada, et kõik meie erialad on kõrgel rahvusvahelisel tasemel. Õppekavade akrediteeringud on seda igati kinnitanud,» ütles ta.



Viljandi Kultuuriakadeemia jääb endiselt Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatavaks rakenduskõrgkooliks.



Üks ümbernimetamise põhjus Barkalaja sõnul on tõsiasi, et sõna «kolledž» kasutamine toob kooli üha tihenevas rahvusvahelises suhtlemises aina segadust ja kulutab ressursse.



«Peame alatasa seletama, et me ei ole päriselt see, mida meie nimi ütleb. Teatavasti viitab «kolledzh» eelkõige keskhariduse taset pakkuvale õppele. Pealegi see samm ei ole ju midagi erakordset. Ammu oleme harjunud, et meil on mere-, sisekaitse-, kunsti- ja muusikaakadeemia,» rääkis Barkalaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles