Meikar: Eestis on liiga vähe venekeelseid kanaleid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Margus Ansu.

Refoemierakondlasest riigikogulane Silver Meikar ei toeta Neeme Järvi arvamust, et Eestis on liiga palju venekeelseid infokanaleid ja leiab, et neid tuleks hoopis juurde asutada.


«Eestlased peaksid märksa rohkem naaberriigi meediat jälgima ning venekeelne elanikond Eestis peaks saama kvaliteetsemat infot oma emakeeles. Vaid nii on võimalik paremini mõista, miks ikka veel leidub vastandlikke arusaami nii minevikku kui ka tulevikku puudutavates küsimustes,» kirjutas Meikar oma

ajaveebis

.

«Neeme Järvi mure eesti keele pärast on mõistetav, kuid ma ei saa nõustuda vahenditega, kuidas seda hoida. Minu arvates on meile probleemiks pigem see, et Venemaast ja venelastest räägivad kõige kõvemini need isikud, kes väga harva naaberriiki külastades tallavad vaid luksushotellide konverentsisaalide vaipu või tsiteerivad lääne allikaid. Mõistmiseks on vaja kohtuda, lugeda, mõelda, püüda mõista, arutada,» märkis Meikar.

Meikar kirjutas, et just seetõttu toob iga uus vene keelne kanal laiemat pilti naaberriigis toimuvast ning meie päevalehtede ilmumine vene keeles võimaldab Eestis toimuvat kõigile sarnaselt seletada. «Vaid nii on võimalik ehitada riiki, mis on vastuvõetav kõigile eestimaalastele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles