Lilyan Kaiv Panula konkursil teine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaasas 23.-28. novembrini toimunud teisel Jorma Panula nimelisel sümfooniaorkestri dirigentide konkursil pälvis eesti dirigent Lilyan Kaiv teise koha ning Jorma Panula eripreemia. Tunnustusega kaasnes 6500 euro suurune rahaline preemia.

Konkursil osales kakskümmend dirigenti, kes valiti välja umbes kolmekümne soovija hulgast. Osavõtjaid oli Saksamaalt, Kreekast, Itaaliast, Hispaaniast, Rootsist, Norrast, Soomest, Lätist ja Eestist. Viies voorus juhatasid võistlejad Vaasa Sümfooniaorkestrit ja Jyväskylä Sümfonietti.

Žürii liikme Olari Eltsi sõnul oli konkurss põnev. «Osaleja jaoks on oluline olla märgatud ning saada uusi kogemusi - professionaalse sümfooniaorkestri ees seista pole sugugi lihtne. Lilyani juures paistis kohe silma tema manuaalne osavus ja musikaalsus.»

Lilyan Kaiv juhatab Eestis Eller-Sümfonietti ning tema eestvedamisel asutati äsja kammerkoor ja -orkester KaivConsort.

Panula konkursi esikoha sai 21-aastane Eva Ollikainen Soomest, kolmanda samuti soomlane Jukka Iisakki.

Panula konkurss on üks väheseid dirigentide konkursse, kus puudub vanusepiir. Konkurss on avatud Euroopa Liidu liikmesmaade, Skandinaavia ja Balti riikide kodanikele. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles