Obama möönis erimeelsusi Venemaa ja USA vahel

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas riigivisiidil viibiv Ühendriikide president Barack Obama kohtus täna hommikul Venemaa peaministri Vladimir Putiniga.
Moskvas riigivisiidil viibiv Ühendriikide president Barack Obama kohtus täna hommikul Venemaa peaministri Vladimir Putiniga. Foto: AFP / Scanpix

Moskvas riigivisiidil viibiv Ühendriikide president Barack Obama kohtus täna hommikul Venemaa peaministri Vladimir Putiniga ja möönis, et Venemaa ja USA pole kõiges üksmeelel.


Obama sõnul ei pruugi Washington ja Moskva kõigis küsimustes üksmeelel olla, kuid käesolev kohtumine on suurepärane võimalus suhted palju tugevamale alusele seada, vahendas AFP.

«Me ei pruugi olla kõiges üksmeelel, kuid meie läbirääkimised teenivad vene ja ameerika rahvast,» lisas Obama.

«Ma olen teadlik erakordsest tööst, mida te olete teinud varasematel aastatel presidendina ja teie praeguses ametis peaministrina,» ütles Obama, kes kohtus endise riigipeaga viimase Moskva lähistel asuvas residentsis.

Putini sõnul loodab ta USA presidendile kahe riigi suhete paranemisel ja arendamisel. «Me seostame teie nime lootustega meie suhete arenemisest,» kinnitas Putin, kelle sõnul on kahe riigi vahelistes suhetes olnud nii häid ja halbu aegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles