Filipiine vapustas rida pommiplahvatusi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiine vapustas rida pommiplahvatusi.
Filipiine vapustas rida pommiplahvatusi. Foto: AFP / Scanpix

Kahe päeva jooksul on Filipiinidel toimunud kaks ohvritega lõppenud pommiplahvatust, mille korraldamises süüdistavad võimud Abu Sayyafi islamiäärmuslasi.


Tänastest plahvatustest esimene toimus Jolo saarel asuva rauakaupade poe juures, milles hukkus kuus ja sai viga umbes 40 inimest. Teine plahvatus leidis aset kõigest paar tundi hiljem, kui Iligani linnas plahvatas autopomm, mis tekitas vigastusi vähemalt kümnele inimesele, kelle hulgas oli ka kolm sõdurit, vahendas AFP.

Pühapäeva toimus intsident hommikuse missa ajal, kui riigi lõunaosas asuva Cotabato katoliku kiriku ees plahvatas lõhkeseadeldis, mille tagajärjel hukkus viis ja sai viga poolsada inimest.

«See on Aby Sayyafi käekiri,» ütles kohaliku terrorismiga võitleva politseiüksuse juht kindralmajor Juancho Sabban. Abu Sayyafi sissid on varem välismeediasse jõudnud pantvangide võtmisega, nõudes nende eest lunaraha.

Abu Sayyafi seostatakse ka islamistliku terrorivõrgustiku Al-Qaeda piirkondliku rühmituse Jamaah Islamiah'ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles