Ulatuslikku kokaiiniäri ajanud eestlane mõisteti Soomes vangi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: Corbis / Scanpix

Eesti, Läti ja Soome politsei koostööl peeti Soomes kinni ja mõisteti vangi kaks lätlast ja üks eestlane, kes vedasid narkootikume Lõuna-Ameerikast Soome ning neilt võeti ära 1,5 miljoni krooni väärtuses kokaiini.

Kaks lätlast ning 1983. aastal sündinud eestlane peeti kinni tänavu veebruaris ning lätlaste karituseks mõistis Soome kohus vastavalt kaheksa aastat ühele ning viis aastat ja kuus kuud vangistust teisele. Eestlasele mõisteti samuti kaheksa aastat vangistust, teatas Eesti keskkriminaalpolitsei.

Kokku konfiskeeriti isikutelt ligikaudu 1000 grammi kokaiini, mille hind oleks Soome tänavamüügis olnud ligikaudu 1,5 miljonit Eesti krooni.

Nii eestlane kui ka üks lätlastest on varem kohtu poolt narkootilise aine käitlemise eest karistatud. Teine lätlastest kuulub Läti politsei teatel narkootikumide salakaubandusega tegelevasse organiseeritud kuritegelikku gruppi.

«Antud juhtum on hea näide tõhusast naaberriikide politseiüksuste omavahelisest koostööst, mille tulemusena on võimalik jälile jõuda ka rahvusvahelisele narkokaubandusele,» ütles keskkriminaalpolitsei narkoüksuse juht Veiko Germann.

Eestis teostati juhtumiga seoses vajalikud menetlustoimingud aprillis ning mais viis Läti politsei läbi mitmeid läbiotsimisi Lätist pärit, nüüdseks süüdimõistetute, elukohtades. Infovahetusse oli kaasatud ka Europol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles