Maanteeamet paneb täna Tallinna-Tartu maanteele üles esimese kiiruskaamera

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet lasi täna paigaldada Tallinna-Tartu maanteele kiiruskaamera.
Maanteeamet lasi täna paigaldada Tallinna-Tartu maanteele kiiruskaamera. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Maanteeamet laseb täna paigaldada ja seadistada katsemõõtmisteks Tallinna-Tartu maantee 73. kilomeetrile esimese statsionaarse kiiruskaamera, kuid praegusel katseajal kellegi trahvi tegema ei hakata.

Ameti teatel kestab katseperiood 7.-10.juulini ning katsetega ei kaasne liiklejatele mingisuguseid karistusõiguslikke tagajärgi - väärteomenetlust või isikute trahvimist ei toimu.

Kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi käivitumine on planeeritud käesoleva aasta sügiseks ning avalikkust teavitatakse eelnevalt nii kiiruskaamerate asukohtadest kui ka süsteemi rakendamisest meedia vahendusel.

28. jaanuaril sõlmisid maanteeamet ja AS Alarmtec lepingu 16 statsionaarse kiiruskaamera ostmiseks ja paigaldamiseks Tallinna-Tartu maanteele.

Vastavalt lepingule kohustub töövõtja välja arendama kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi, mis hõlmab põhimaanteele Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 16 statsionaarse automaatse kiiruskaamera paigaldamist, nende ühendamist reaalajas andmekeskusega, arvuti töökohtadega varustatud andmekeskuse rajamist ja kiiruskaamerate hooldust ja taatlemist 5 aasta jooksul.

Kõik 16 statsionaarset kiiruskaamerat peavad saama töökorda hiljemalt 30. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles