Kodutute mõrvas süüdistatavaid ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtualused Lauri Küttim ja Elari Erlich.
Kohtualused Lauri Küttim ja Elari Erlich. Foto: Urmas Luik

Prokurör nõudis teisipäeval Pärnu maakohtus jätkunud protsessil kahe kodutu mehe mõrvas süüdistatavatele noormeestele pikka vanglakaristust.


Süüdistaja nõudis Lauri Küttimile (20) 12- ning Elari Erlichile (18) kümneaastast vanglakaristust. Noormeeste karistusaega hakatakse lugema alates nende kinnipidamisest 10. septembrist 2007.

Kohus langetab topeltmõrvas süüdistatavate noormeeste suhtes otsuse neljapäeval, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

5. veebruaril alanud protsessil tunnistas Erlich end süüdi nii topeltmõrvas, kehalises väärkohtlemises kui ka avaliku korra raskele rikkumisele kaasaaitamises.

Seevastu Küttim tunnistas süüd vaid avaliku korra raskes rikkumises, kuid mitte kahelt inimeselt julmal viisil elu võtmises.

Lääne ringkonnaprokurör Anne Sillaots saatis jõhkras kuriteos süüdistatavad noormehed kohtu ette juba mullu veebruari lõpus.

Politsei sai kuritööst teate 2007. aasta 4. septembri hommikul, kui Pärnus Rüütli tänava tühjana seisnud hoonest leiti kahe mehe surnukehad. Kuna esialgse vaatlusega tuvastati eluheidikutest meestel vägivalla tundemärgid, alustas Lääne prefektuur kriminaalmenetlust.

Juba nädal pärast surnukehade leidmist jõudis politsei kahe noormeheni, keda oli alust kahtlustada ohvrite tapmises. Samuti tuvastas politsei, et noored olid julmalt peksnud veel kolme inimest, kes jäid siiski ellu.

Kohus andis esmalt loa võtta eeluurimise ajaks vahi alla Lauri ja päev hiljem ka Elari.

Pärnu Postimehe andmetel on Elari pärit Läänemaalt ning enne veretööd õppis ta Haapsalu kutsehariduskeskuses. Pärnus käies peatus nooruk vanaema juures. Lauri on pärit aga Viljandimaalt ning õppis enne vahistamist Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Õpingutest vabal ajal töötas noormees toonases Falckis turvamehena.

Seaduse järgi võib Küttimile määrata kuni eluaegse vangistuse, kuid kuna Erlich oli kuritöö ajal alaealine, on tema maksimumkaristus kümneaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles