Kohus jättis arvatava sarivägistaja ja tapja vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Viru maakohus otsustas teisipäeval jätkunud kohtuprotsessil jätta arvatav sarivägistaja ja tapja vahi alla.


Kohtuprotsess jätkus teisipäeval süüdistatava Nikita Belani ülekuulamisega, ütles maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen BNS-ile.

Tapmises, kolmes vägistamises ja kolmes vägistamiskatses süüdistatav Nikita Belan (19) loobus 4. mail toimunud kohtuistungil lühimenetlusest, mis oleks lubanud talle määratavast karistusest kohe maha arvata ühe kolmandiku.

Süüdistuse järgi tungis Belan 2007. aasta septembris Sillamäel Tolstoi tänaval kallale 1958. aastal sündinud Mihhailile ja pussitas ta surnuks. Samuti lõi Belan noaga 1959. aastal sündinud Nataljat, kes jäi siiski ellu.

Pärast veretööd asus Belan ründama keskealisi naisi, kellest kolm ta uurimisandmetel ka vägistas, kuid kolm rünnakut ja vägistamiskatset jäid kannatanute vastuhaku tõttu lõpule viimata. Politsei andmetel pani noormees vägistamised toime 2007. aasta septembrist kuni mullu maini.

Politseinikud tabasid Belani mullu 3. juunil ning sellest ajast viibib ta kohtu loal ka vahi all.

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab Belani kuni 15-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles