Suri 103-aastane Vabadussõja veteran August Pruuel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval suri 103-aastane Vabadussõja veteran, Otepää aumedali, Kotkaristi III klassi mõõkadega teenetemärgi ja Soome Vabadussõdurite Hooldusühingult Sinise risti teise klassi aumärgiga autasustatud August Pruuel, teatas Lõuna-Eesti infoveeb louna.ee.

August Pruuel sündis 5. aprillil 1900. aastal. 1918./1919. aastavahetusel sai tollane Härjanurme villavabriku 18-aastane tööline üleskutse tulla Puurmani mõisa. Seal korraldas Julius Kuperjanovi parasjagu partisanide pataljoni. Vigastatud käe tõttu teda tegevteenistusse siiski ei võetud.

Pruuel suunati teenima Tartusse eriroodu valveteenistusse ja veidi hiljem oli ta ohvitseride kasiinos köögis abitöödel. Tartus tervitas ta ka rahulepingut.

1922. aastast Otepääl elav Pruuel oli saapavabriku omanik ja kuulus 1936. aastal Otepää linna esimesse volikogusse, esindades seal ärimehi.

2002. aastal kandideeris August Pruuel 101-aastasena Otepää valla volikokku, kuid ei osutunud valituks.

Praeguseks on elus veel kolm Vabadussõja veterani: Johannes Tark, Aleksander Elango ning Ants Ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles