Aaviksoo: eestlaste sõnad ja teod on Afganistanis kooskõlas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo tunneb Eesti sõjameeste üle uhkust.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo tunneb Eesti sõjameeste üle uhkust. Foto: AFP / Scanpix

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna jalaväekompanii Estcoy-E teelesaatmisel, et lisakompanii lähetamine Afganistani valimiste turvamiseks on märk sellest, et eestlaste sõnad ja teod käivad Afganistanis kooskõlas.


«Me tunneme Teie üle uhkust, kes te olete selle väljakutse vastu võtnud,» sõnas kaitseminister.

Kaitseminister avaldas ka heameelt selle üle, et Estocy-E on hästi ette valmistatud ja üksusele on antud parim võimalik väljaõpe ning varustus. «See on vähim, mida saame teie jaoks teha. Teadke, et oleme mõtetes teiega kogu selle aja, mis te kodust eemal viibite,» sõnas Aaviksoo.

Estcoy-E teelesaatmisel viibis ka USA saatkonna ajutine asjur Karen B. Decker, kes tänas eestlasi lisakompanii kaudu võetud väljakutse eest ja kinnitas, et Eesti ja USA seisavad kõrvuti selle eest, et rahvad saaksid vabalt oma tulevikku valida.

134-liikmeline Estocy-E on jalaväekompanii, mille Eesti saadab Afganistani turvamaks seal augustis toimuvaid valimisi. Estcoy-E hakkab täitma ülesandeid Helmandi provintsis koos USA merejalaväelastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles