Põhja-Eesti Regionaalhaiglas läks lahti koondamine

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Kaheksa päevaga ehk pärast uue töölepinguseaduse jõustumist on Põhja-Eesti Regionaalhaigla koosseisu kuuluvas Keila haiglas töö kaotanud 26 õde ja hooldustöötajat.


Päeva pealt pärast puhkust said oma koondamisteate kätte ka kolm õde, kes töötasid Keilas psühhogeriaatria osakonnas, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu (ETK) president Inna Rahendi kahtlustab hulgikoondamise taga soovi õdedest lahti saada, milleks kasutati 1. juulist muutunud tööseaduse võimalusi. Kuna õed kuuluvad samuti kutseliitu, siis on nad praeguseks suunatud liidu juristi poole õigusabi saamiseks.

Rahendi ei pea võimalikuks, et nii suures haiglas, kui on regionaalhaigla, ei ole kolmele õele tööd.

Meditsiiniuudistel ei õnnestununud Keila haigla juhataja kohusetäitjat Andres Peri ega ülemõde Mare Leppikut telefoni teel tabada.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommuniaktsioonijuht Inga Lill kirjutas vastusena e-kirjale, et kõigile koondatud töötajatele makstakse lühema etteteatamisaja eest hüvitist ning vastavalt seadusele ettenähtud koondamishüvitist. Tema sõnul pole haiglal koondatud õdedele ka teistes osakondades tööd pakkuda, sest tööpuuduse tingimustes täidetakse vakantsid väga kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles