TTÜsse on esitatud üle 10 000 sisseastumisavalduse

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) õppima asumiseks on tänaseks esitatud 10 116 avaldust, millest riigieelarvelistele ehk tasuta kohtadele laekus 7547 avaldust.

Sel suvel on abituriendid eelistanud TTÜ erialadest majandust, infotehnoloogiat ja ehitust, teatas ülikool.

Täna lõppes ühtlasi ülikoolis dokumentide vastuvõtt tasuta bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppe kohtadele. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 7760 sisseastumisavaldust, neist riigieelarvelistele kohtadele 5997.

Populaarsemateks osutusid majanduse ja sotsiaalteaduskondade erialad, äriinfotehnoloogia, informaatika, tööstus- ja tsiviilehitus ning logistika.

Riigieelarvelistele õppekohtadele võtab TTÜ sel aastal vastu 2 134 üliõpilast, neist 1 360 bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse, 712 magistriõppesse ja 62 doktoriõppesse.

Väljaspool konkurssi võeti tasuta kohale vastu üks üle-Euroopalisel loodusteaduste olümpiaadil kolmanda koha saavutanud kandidaat. Üleriigilistel reaalainete aineolümpiaadidel esimese viie hulka tulnud õpilasi võeti vastu kolm.

16. juulil avaldatakse vastuvõtu infosüsteemi SAIS vahendusel esimesse kõrgharidusastmesse riigieelarvelistele õppekohtadele vastuvõetavate üliõpilaskandidaatide nimekiri. Magistriõppesse vastuvõetavate üliõpilaste nimekiri avaldatakse 17. juulil.

Üliõpilaskandidaatidel on peale vastava e-teate saamist aega kolme päeva jooksul oma õppesoov SAISis kinnitada.

Magistri- ja doktoriõppesse lõpeb vastuvõtt homme, 10. juulil kell 15. Siiani on magistriõppesse esitatud 2 163 sisseastumisavaldust, neist riigieelarvelistele 1392. Doktoriõppesse on siiani sisseastumisavaldusi esitanud 243 inimest.

Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse riigieelarvevälistele ehk tasulistele õppekohtadele ja kaugõppe erialadele saab avaldusi esitada veel kuni 12. augustini. Avatud ülikooli õppesse soovijailt oodatakse dokumente 24. augustist kuni 22. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles