Wiiralti kunstiauhind Ulasele ja Jõekaldale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavune Eduard Wiiralti kunstiauhind läheb Peeter Ulasele, kes pälvib preemia elutöö eest, ja Virge Jõekaldale, kes saab noore autori preemia.

Peeter Ulas saab auhinna tervikliku ansambli «Seepärast siis» (kuivnõel, metsotinto, 2004) eest, mis märgistab tema õigupoolest juba mõnda aastat kestnud comeback’i estampi ning on kujundikeele poolest tihedalt seotud tema 1990. aastate sürrealistliku joonistuslaadiga.

Virge Jõekalda saab preemia lehtede «Minu aed, VI», «Metsik aed I, II» (värviline kuivnõel, 2003) eest. Tema meelistehnikaks on olnud kuivnõel, mida ta käsitleb ühtaegu naiseliku tundelisuse ja mehise jõulisusega.

Auhinna eesmärk on arendada ja väärtustada eesti graafikakunsti, selle suurus on 2500 dollarit. Kummalegi tänavusele preemiale lisandub Wiiralti originaalteos.

1998. aastal arvati peapreemia vääriliseks Vive Tolli, noore autori preemia sai kunstnik Urmas Viik. 2001. aastal sai elutööpreemia Avo Keerend, noore kunstniku preemia läks kunstnikepaarile Ülle Marks ja Jüri Kass.
Auhinnad antakse kätte täna rahvusraamatukogus, Eesti nüüdisgraafika näituse avamisel. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles