Ülikoolidesse pürib tänavu rekordarv noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam sisseastumisavaldusi on esitatud Tallinna                 Ülikooli. Õppida tahavad noored eelkõige riigiteadusi ja inglise keelt.
Kõige enam sisseastumisavaldusi on esitatud Tallinna Ülikooli. Õppida tahavad noored eelkõige riigiteadusi ja inglise keelt. Foto: Priit Simson

Ülikoolides on käimas dokumentide vastuvõtt ja sisseastumiseksamid. Mitu kõrgkooli on tänavu saanud rekordilise arvu avaldusi, kirjutab Marii Kangur ajalehes Postimees.


Eesti Maaülikoolis on käimas viimaste aastate suurim konkurss. 472 riigieelarvelisele kohale konkureerib 3010 sisseastujat. Maaülikooli rektori Mait Klaasseni sõnul iseloomustab noorte valikut roheline mõttelaad, kuid ka praktiline suunitlus. «Suur tung ülikoolidesse näitab, et noored on ära tabanud: masu on õppimiseks parim aeg,» ütles ta.

Tallinna Tehnikaülikooli õppima soovijate arv ületas nädala lõpus 10 000 piiri. Kooli vastuvõtu- ja nõustamistalituse osakonna juhataja Anne Urbla märkis, et arvestades praegust tööturu olukorda oli suur tung isegi ootuspärane. Et noortel on töö leidmisega raskusi, andis Urbla sõnul eriti tunda magistriõppes, kus õppida soovijate arv suurenes mullusega võrreldes järsult.

Antud artikli täisteksti loe Postimehe paberversioonist.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles