Iraanlased loopisid Saksa saatkonda munadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani märulipolitse Teheranis Saksamaa saatkonna juures.
Iraani märulipolitse Teheranis Saksamaa saatkonna juures. Foto: AFP / Scanpix

Teheranis loopisid laupäeval umbes 150 islamistlikku tudengit Saksa suursaatkonda munadega, protestides raseda egiptlanna mõrvamise vastu ühes Dresdeni kohtusaalis, teatas AFP fotograaf.


Nüüdseks mõrvasüüdistuse saanud Venemaalt pärit Saksamaa elanik pussitas Marwa al-Sherbinit tema abikaasa ja kolmeaastase lapse silme all 18 korda.

Iraani tudengid skandeerisid «Surm Saksamaale! Surm Euroopale!» ja kirjutasid saatkonna seinale «Natsi-Angela», viidates Saksa liidukantslerile Angela Merkelile, ütles fotograaf.

Iraan avaldas reedel mõrva pärast protesti Saksa suursaadikule Herbert Honsowitzile ja kutsus astuma samme, et kaitsta Saksamaal elavate vähemuste õigusi.

Moslemirühmitused on Sherbini surma «pearätimõrvaks» tituleerinud ja esmaspäeval Aleksandrias toimunud matustele tuli tuhandeid leinajaid.

Sherbini abikaasa, geneetik Elwi Ali Okaz on haiglas ja tema seisund on kriitiline, sest ta sai samuti noahaavu ning segadusse sattunud politsei tulistas teda jalga, sest pidas teda ründajaks.

Ründaja oli töötu 28-aastane Alex W., kelle perekonnanime pole avaldatud. Ta oli kohtusaalis, sest ta kaebas edasi otsuse, millega talt nõuti välja trahv pearätti kandnud Sherbini terroristiks sõimamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles