Haiglavõrgu arengukava kütab Kagu-Eestis kirgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla.
Haigla. Foto: Ove Maidla

Kagu-Eestis tekitab pingeid sotsiaalministeeriumi plaan muuta haiglavõrgu arengukava nii, et Põlva haigla jääks üldhaiglaks.


Kui Põlvas ollakse selle üle rõõmsad, siis seitse aastat ka naabermaakonna patsientide jaoks valmistunud Võru haiglas leitakse, et tehtud investeeringud muutuvad mõttetuks ja langeb piirkonna kõigi meditsiiniasutuste konkurentsivõime, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Seitse aastat, mil haiglavõrgu arengukava kehtinud, on Põlva haigla teinud kõva selgitustööd, et otsus muuta see tervishoiuasutus üldhaiglast kohalikuks haiglaks, tühistataks. Põlva haigla trumbid on hubane sünnitusosakond ja heal tasemel taastusravi.

Võrus asuv Lõuna-Eesti haigla omakorda on arengukavast lähtuvalt investeerinud miljoneid, et haaret laiendada ja hakata teenindama ka Põlvamaa patsiente. Nüüd on ühelt poolt hea, et ministeeriumi plaani järgi säiliks ka Põlva haiglas sünnitusosakond ja ööpäevaringne valve, kuid võrukad küsivad, milleks siis senine ettevalmistus.

Põlva haigla ülemarsti Margit Rikka sõnul on raviasutus teinud kõik, et jääda edasi üldhaiglaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles