Saaremaa avaldas Botswana välisministrile muljet

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Botswana Vabariigi välisminister Phandu Tombola Chaha Skeleman.
Peaminister Andrus Ansip ja Botswana Vabariigi välisminister Phandu Tombola Chaha Skeleman. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Reedel Saaremaal ametlikul visiidil olnud Botswana välisministrile jätsid Saaremaa loodus, kultuur, inimesed ja arhitektuur sedavõrd hea mulje, et minister soovinuks siia jääda kauemakski kui päevaks.

«Ma olen rabatud teie maapiirkondade ilust ja rohelusest,» jagas Saaremaa ringreisi järel oma värskeid muljeid Botswana välisminister Phandu Tombola Chaha Skeleman, kirjutas Meie Maa.

Muljet avaldas ministrile ka Kuressaare arhitektuur. «Teil on siin väga ilusaid ehitisi. Hoidke neid väärtusi,» lausus minister.

Minister uskus, et ka Botswana inimestel oleks Saaremaad väga põnev külastada, kuna siinne loodus erineb väga palju Aafrika omast. Kas või meri ja mets oleksid ministri sõnul tema kaasmaalaste jaoks väga eksootilised.

«Kui nad aga siia tuleksid, siis kindlasti suvel, talve pakases oleks neile siin lihtsalt liiga külm,» arvas ta.

Eestist üldiselt rääkides tõstis Phandu Tombola Chaha Skeleman esile Eesti edulugu info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arendamisel ja kasutamisel. Ministri sõnul oli tal väga põnev tutvuda näiteks e-valitsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles