Reformierakonnal pole ühtset narkoseisukohta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX

Reforemierakond pole narkootikumide legaliseerimise ja karistuste leevendamise debatis veel ühtset seisuskohta kujundanud.


«Reformierakonnal ei ole hetkel üldist ühtset seisukohta kujundatud antud teemal,» ütles Postimees.ee'le erakonna pressiesindaja Silver Pukk.

«Küll on justiitsministeeriumil valminud põhjalik uuring antud küsimuses, mis avaldatakse lähiajal ministeeriumi kodulehel. Siis saab seda igaüks lugeda ja loodetavasti võtab debatt pärast seda sisukama ilme.»

Tartu Ülikooli kriminaalõiguse professor Jaan Sootak ja liberaalse mõttekoja Vaba Ühiskonna Instituut juhataja Paul Vahur leidsid eelmisel nädalal, et Eesti võiks hakata liikuma narkootikumide tarvitamise legaliseerimise suunas.

Esmalt tuleks nende nägemuses hakata tarvitajatele suunatud karistusi leevendama ning sealt tuleks liikuda edasi, kuni jõutakse kõigi narkootikumide teatud piirides legaliseerimiseni.

See vähendaks Sootaki-Vahuri hinnangul Eestis ülekriminaliseeritust ja aitaks ühtlasi narkoprobleemiga tõhusamalt tegeleda.

Ülejäänud viie parlamendierakonna esindajad teatasid väikeste erinevustega eile Postimees.ee'le, et on eelkirjeldatud idee vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles