Carmen Kass valetas endale keskhariduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Res Publica nimekirjas europarlamenti kandi-deeriv supermodell Carmen Kass on korduvalt väitnud, et on keskkooli lõpetanud, tunnistab ta nüüd, et pole seda teinud.

«Keskkool jäi jah, paraku, lõpetamata,» tunnistas Kass üleeile, kui Järva Teataja oli tema hariduse kohta korduvalt küsimusi esitanud tema valimiskampaania juhile Alari Rammole. «Olin noor, lihtsast perest lihtne tüdruk ja tuli teha valik kooli ja töö vahel.»

Veel nädala alguses kinnitas Rammo, et lõputunnistus on Kassil olemas. Ka märtsikuises intervjuus Postimehele ütles Kass, et keskkool sai lõpetatud.

Rammo soovitas Kassi keskhariduse tõestamiseks otsida ta nime Paide täiskasvanute kooli 1998. aasta lõpetajate seast. Kooli andmetel tuli aga Kass neile õppima 1995. aasta aprillis ning lahkus sama aasta suvel kümne klassi haridusega.

Valed andmed internetis

Üleeile rippus erakonna Res Publica koduleheküljel teave, mis külvas Kassi haridusteesse veelgi segadust. Lehekülje andmetel õppis Kass 1996. aastani hoopis Paide ühisgümnaasiumis.

Ühisgümnaasiumi õppeala-juhataja Marje Tänav kinnitas, et Kass on neil lõpetanud ainult põhikooli, 1993. aastal.

Eelmisel reedel kinnitas Rammo, et keskkoolitunnistus on Kassil täiesti olemas. «Paber ise on aga USAs,» sõnas ta. «Ahjaa, Carmen on aasta ülikooliski kaugõppes olnud. Seda keskhariduseta ei saanud.»

Paberiteta ülikoolis

Estonian Business Schooli bakalaureuseõppe osakonna juhataja Kadri Osula möönis, et Kass asus 1998. sügisel rahvusvahelist ärijuhtimist õppima. Ta keeldus aga ütlemast, mis kooli lõputunnistusega Kass EBSi astus.

Et Kassil ei olegi keskkooli lõputunnistust, kinnitas Rammo neljapäeva õhtul. «Sain ise temast valesti aru,» ütles ta.

Neljapäeval saabus meilitsi ka Kassi selgitus keskhariduse puudumise ja õpingute kohta EBSis. «Pidin neile viima täiskasvanute gümnaasiumi lõputun-nistuse, seda mul pole aga siiamaani ning mind eksmatrikuleeriti,» nentis Kass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles