Laanet: politseinike palgakärbe vähendab julgeolekut

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu keskfraktsiooni liikme ja ekssiseministri Kalle Laaneti hinnangul paneb politseinike alampalga kärbe muretsema, sest vähendab riigi sisejulgeolekut. 


«Olgugi, et politseinike alampalga 8-protsendiline kärbe vähendab ennekõike eripensioni saavate inimeste sissetulekuid, kahandab see kindlasti noorte soovi politseiniku elukutset valida, sest tulevikus garanteeritud sissetulek saab olema senisest väiksem,» lausus Kalle Laanet.

«Praeguse majanduskriisi tingimustes on palgakärped enamiku elukutsete puhul mõistetavad, kuid arvestades asjaolu, et kriis soosib selgelt ka kuritegevuse kasvu, ei tohiks riigis korda tagavate asutuste eelarveid vähendada,» lisas Laanet. «Vastasel korral aitab riik kaasa sisejulgeoleku kahanemisele.»

Tegelikkuses peaks riik tema hinnangul otsima võimalusi, kuidas tõsta riigi sisejulgeolekut tagavate meeste ja naiste töötahe tasemele, mis võimaldab päev-päevalt seista silmitsi ohuga ning samas nautida oma tööd ja olla toeks oma perekonnale.

«Garanteerides väärilise palga, loome töötajale motiveerivama töökeskkonna, kuid tervisele ja elulegi ohtlikku tööd tehes tuleb mõtelda nii enda kui perekonna tulevikule. See tähendab, et politseinikele peavad säilima praegused sotsiaalsed garantiid ning kindlustunne tuleviku ees,» lõpetas Laanet.

Riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liit (ROTAL) ning siseministeerium jõudsid tänasel politseinike palgakärpe kohtumisel kokkuleppele, mis vähendas politseinike esimest palgaastet 8 protsendi võrra.

Valitsuse määruse kohaselt tuleb 8-protsendine palgakärbe politseinikele läbivalt kõikidel palgaastmetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles