Narkootikumide seadustamine ähvardab eesti rahva hävitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Liiger ei ole üksnes teoreetik, vaid ka praktik: ta on kaitsnud narkoteemal magistritöö ning elustanud aegade jooksul kümneid meelemürkide lõksu langenud inimesi.
Mare Liiger ei ole üksnes teoreetik, vaid ka praktik: ta on kaitsnud narkoteemal magistritöö ning elustanud aegade jooksul kümneid meelemürkide lõksu langenud inimesi. Foto: Toomas Huik

Kahe kümnendi pikkuse kiirabiarsti kogemusega Mare Liiger nimetab kahe juurateadlase hiljutist ettepanekut legaliseerida narkootikumid põhiseadusvastaseks sammuks, sest see kiirendaks mõnekümne aastaga oluliselt eesti rahva hävingut, kirjutab Priit Pullerits ajalehes Postimees.


Mare Liigeri sõnul on tänapäeval alkohol muutunud kättesaadavaks ja reklaamitavaks ning lapsalkohoolikute arv on röögatult tõusnud. Liigeri arvates saame lubades haiges ühiskonnas kanepi ja narkootikumid ning täpselt sama tulemuse.

«Kui me ei ole seadustega suutnud alkoholimüüki paika panna, siis kuidas on võimalik seaduslikult narkomüüki reguleerida? Õllesummeril võetakse silmini täis lapsukesi sadade kaupa kinni ja siis öeldakse, et näete, seadused ei aita,» ütles Liiger.

«Ma kiidan heaks inimeste (Sootak ja Vahur) oskust konstrueerida fantastiliselt huvitav teaduslik vaatepunkt, mis on nende õigus, nagu oli soome teadlasel akadeemiline õigus öelda, et okupatsioon oli parim asi, mis eestlasele juhtuda võis. Nad ei saagi seda küsimust ette kujutada nii nagu mina, kes ma seda näen ja selle sees elan. Aga antud juhul tähendab nende väga huvitav seisukoht, et meid ei jäägi siia enam järele. See ettepanek on põhiseaduse vastane, sest oleme Eesti riigi loonud selleks, et me alles jääks,» arvas Liiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles