Saks ja Mikko hakkavad puhkama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks turul.
Katrin Saks turul. Foto: Hanneli Rudi

Europarlamendi saadikukohast loobuma pidanud sotsiaaldemokraadid Katrin Saks ja Marianne Mikko kavatsevad pühenduda puhkamisele.


«Lähiajal kavatsen puhata ja pideva lendamise asemel kahel jalal ringi jalutamist ning oma voodis magamist nautida,» tutvustas Saks Postimees.ee'le oma plaane.

«Edasi tegelen kohalike valimistega ning otsin tööd, kus saaksin kõige paremal viisil kasutada oma senist kogemust.»

Ka Euroopa Parlamendis viis aastat Moldova delegatsiooni juhina töötanud Marianne Mikko kavatseb esialgu lihtsalt puhata ning ringi vaadata, teatas erakonna pressiesindaja.

Erinevalt Mikkost ja Saksast ei kandideerinud kolmas seni europarlamendis Eestit esindanud sotsiaaldemokraat, Andres Tarand, uuesti ning otsustas keskenduda edaspidi oma teadustööle.

Saks andis ka nõu uutele europarlamendi liikmetele. «Katsu meeles pidada, et paljude inimeste jaoks siin tähendad sina nüüd Eestit. Oma töös püüa ruttu aru saada sellest, mida sa saad muuta, ning lepi kähku sellega, et enamik asju pole sinu võimuses.»

Saks lubas ka pärandada ühe oma tegevusvaldkondadest, Kesk-Aasia küsimused, ainsa Eesti sotsina europarlamenti pääsenud Ivari Padarile, lubades ka ise teemal silma peal hoida.

Neljas eestlasest europarlamendi liige, reformierakondlane Toomas Savi loobus samuti kandideerimisest ning ülejäänud kaks - keskerakondlane Siiri Oviir ja IRLi kuuluv Tunne Kelam - valiti 7. juunil Brüsselisse tagasi.

Europarlamendi uude koosseisu kuuluvad Eestist lisaks neile kahele keskerakondlane Vilja Savisaar, üksikkandidaat Indrek Tarand, reformierakondlane Kristiina Ojuland ja sots Ivari Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles