Kohtla-Järve narkoravi statsionaar sulges rahapuudusel uksed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstiv narkomaan.
Süstiv narkomaan. Foto: AFP / Scanpix

Narkosõltlaste ravi riigipoolse rahastamise vähendamise tõttu peatati Kohtla-Järve rehabilitatsioonikeskuses statsionaarse osakonna töö, kus varem sai korraga ravi kuni 30 haiget.


Aasta tagasi Euroopa sotsiaalfondi, riiklike programmide ja Kohtla-Järve linna toetusel loodud keskuses raviti patsiente nii kinnises statsionaaris kui ka ambulatoorselt päevases statsionaaris, kirjutas Põhjarannik.

Kohtla-Järve keskuse eripäraks on naisteosakond. Ravi ja toitlustuse eest tasuti peamiselt projektirahast, seepärast maksis patsient tegelikult umbes 800 krooni maksva ravipäeva eest kõigest 50 krooni.

Keskuse juhi Irina Morozi sõnul on aasta jooksul saanud statsionaarset ja ambulatoorset abi umbes 140 inimest. Nüüd, kui riik on rahastamise lõpetanud, peab keskus lähtuma oma võimalustest, nendest aga ei piisa, et kõikide teenuste pakkumist jätkata või peavad patsiendid ise ravi eest maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles