Salme muinaslaev pannakse klaasi alla

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal Salme külas leiti viikingite säilmed. Arheoloogilised kaevamised Saaremaal Salme külas
Saaremaal Salme külas leiti viikingite säilmed. Arheoloogilised kaevamised Saaremaal Salme külas Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, kavatseb mittetulundusühing Sõrvemaa Värav rajada Salmele endisesse magasiaita külastuskeskuse koos muuseumiga, kus suurimaks vaatamisväärsuseks saab olema viimase aja Sõrve suurim leid - muinaslaev, kirjutas Oma Saar.

Kui Sõrvemaa Värava projektid saavad rahastuse, usub turismifirma EstReisid omanik Vambola Samuel külastuskeskuse esimese etapi avada juba tuleval turismihooajal.

«Muinaslaev on plaanis vaatamiseks välja panna selliselt, nagu see leiti, veidi mullaga kaetuna, klaasi alla. See peaks tulema 10x2,8 meetrine ekspositsioon,» avaldas mees.

Lisaks muinaslaeva eksponeerimisele on rajataval külastuskeskusel kavas tihedat koostööd teha ka kohaliku Salme kodulookambriga - sealsedki põnevad eksponaadid pannakse keskusesse välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles