Riik pakub sügisel 5000 tööinimesele tasuta kursusi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitustele töötuks registreerunud ei pääse.
Koolitustele töötuks registreerunud ei pääse. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Täiskasvanute tööalase koolituse riikliku tellimuse järgi pakutakse sügissemestril 38 kutseõppeasutuses ja kutseõpet pakkuvas rakenduskõrgkoolis tasuta kursuseid 5109 inimesele.


«Koolitustellimuse hulgast leiab nii kokkade täienduskoolituse, keevituse kui elektriku kursusi. Õppida saab ka raamatupidamist, pottsepatööd, puhastusteenindust, väike-ettevõtlust, sekretäritööd ja palju muud,» selgitas Asso Ladva haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonibüroost.

Palju toimub üldoskuste kursusi, mille hulgas on erialane keeleõpe ning teenindustöötajate suhtlemiskursused, lisas Ladva.

Kõige rohkem on arvutikursusi, kus koolitatakse 927 inimest. Sealjuures rahastatakse pigem spetsiifiliste programmide õpetamist ja jätkukursusi. Päris algtaseme kursusi on vähem.

«Kursused on mõeldud eelkõige töötavatele inimestele, aga osaleda saavad ka lapsepuhkusel emad, puudega inimesed või muul põhjusel kodus viibivad täiskasvanud, kes soovivad naasta tööturule. Kursustel ei saa osaleda töötuks registreerunud inimesed, neile pakub teenuseid töötukassa,» lisas Ladva.

Kursusi finantseerivad Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium programmi «Täiskasvanute tööalane koolitus ja arendustegevused» raames. Tasuta kursuste korraldamine jätkub kuni aastani 2013. Kursuste tellimus koostatakse semestrite kaupa.

Sügissemestri koolitustellimuses on 363 kursust 30 erinevas õppekavarühmas ja selle rahaliseks kogumahuks on 17,5 miljonit krooni.

Haridus- ja teadusministeerium rahastab tööalase koolituse kursusi alates 2007. aastast. Tänavu 30. juunil lõppes kaks aastat kestnud projekt «Täiskasvanute tööalane koolitus kutseõppeasutustes», mille jooksul koolitati 23 507 inimest üle Eesti. Projekti rahaliseks mahuks oli 60 miljoni krooni.

Tasuta kursuste kohta saab infot haridus- ja teadusministeeriumi kodulehelt www.hm.ee/tasutakursused, Samuti jagavad teavet koolitusi pakkuvad kutseõppeasutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles