Vargad panid võrumaalasi naabrivalvet laiendama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Sagedased sissemurdmised ja vargused ning maastikukulguritega kihutajad ajendasid Sõmerpalu valla Mäeküla elanikke looma oma naabrivalvepiirkonda, mis on teine omataoline Võrumaal.


Nagu nimigi ütleb, asub Mäeküla mägedel ja ühe talu hoovist teise õue naljalt ei näe, mis võib olla kurikaelte tegevust soodustanud, kirjutab Võrumaa Teataja.

Külavanema abi ja vastse naabrivalvesektori vanema Jaak Teppo sõnul on külas viimase paari aasta jooksul sees käidud enamikus taludes, mõnes koguni mitu korda. Varastatud on raha ja paremaid asju: kellelt on näpatud pensionikroonid, kellelt n võetud mootorsaag või pump.

«Mu enda jaoks oli viimane piir siis, kui ostsin auto ja sama päeva öösel taheti seda ärandada. Signalisatsioon hakkas aga tööle,» meenutas Jaak Teppo kahe aasta tagust seika.

Juuni lõpus vormistatigi Eesti Naabrivalvega ametlik leping ning äsja said püsti ka oranžid naabrivalvepiirkonda tähistavad sildid. Sektorisse kuulub 18 talu ja talukohta. Kui keegi külaelanikest nüüd midagi kahtlast märkab, siis jagab ta infot ka naabritega ja tarviduse korral teavitab politseidki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles