«Emajõe suvi» toob muusika linnarahvani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuni keskel alanud ja rohkem kui 40 kontserti hõlmav tasuta promenaadikontsertide sari «Emajõe suvi» on jõudmas poole peale.

Kontserdisarja kunstilise juhi ja puhkpilliorkestri Tartu peadirigendi Margus Kasemaa sõnul on publikuhuvi seni olnud väga suur.

Huvitavad välisesinejad

«Möödunud nädalal Vanemuise teatrikohviku terrassil aset leidnud hollandlaste Frysk Fanfare orkestri kontserti võib pidada nii kontserdisarja kui kogu Tartu muusikasuve kulminatsiooniks,» rääkis Kasemaa, kelle sõnul jäi terrass rohkele publikule kitsaks.

«Hollandlaste 60-liikmeline orkester tõestas, kui ilus võib olla puhkpilliorkestri kõlakultuur ja kui veatu eri pillirühmade koosmäng,» hindas Kasemaa.

Järgmisel nädalal astub sarja raames üles järjekordne välisesineja, vene akustilise kitarri mängija Dmitry Kol-takov, kelle esituses võib peale tema oma loomingu kuulda tõlgendusi klassikalistest ja džässipaladest.

Muusika taustaks

«Meie kontsertide võlu seisneb selles, et kuulajatelt ei eeldata hardalt ja vaikuses kuulamist,» seletas Kasemaa. «Muusikat kuulates võib rahulikult kohvi juua ja juttu ajada.»

Kasemaa sõnul loobuti promenaadikontserdi ideest lähtudes nimme ka Turusilla kontserdipaika istmete paigaldamisest.

Tartu linna toetusel toimuva «Emajõe suve» sarja eesmärk on pakkuda linlastele ja linna külalistele võimalikult palju erinevat muusikat ning ühtlasi anda Tartu kollektiividele esinemisvõimalusi.

«Emajõe suve» põhikontserdid on eri paikades neljapäevaõhtuti kell kuus. Kavas on veel laupäeviti kell 11 ja 12 Turusilla kontserdid ning neljapäevased suvekohvikuõhtud Ristiisa pubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles