Kohus ei võtnud vanurid surnuks sõitnud meest vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske liiklusõnnetus Ida-Virumaal.
Raske liiklusõnnetus Ida-Virumaal. Foto: Politsei

Viru maakohus ei võtnud reedel vahi alla päev varem Ida-Virumaal Vaivara vallaks kaks vanurit surnuks sõitnud roolijoodikut, kuigi prokurör seda taotles.


Kohus märkis, et 49-aastane Vladimir on varem kriminaalkorras karistamata ning tal polnud ka varasemaid liiklusrikkumisi. Mees oli õnnetuse ajal kerges joobes ning pärast juhtunut kutsus ise kohale kiirabi ja politsei.

Kohus võttis otsuse tegemisel arvesse ka seda, et Vladimir tunnistas end süüdi.

Prokurör taotles Vladimiri vahistamist, kuna tema hinnangul võib ta vabadusse jäädes jätkata kuritegude sooritamist või hakata eemale hoidma kriminaalmenetlusest.

Üliraske liiklusõnnetus juhtus neljapäeval kell 19.25 Vaivara vallas Olgino alevikus kohaliku aianduskooperatiivi territooriumil, kus 49-aastane purjus Vladimir kaldus Volkswageniga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku mootorrolleriga, millega sõitis kaks inimest.

Rollerit juhtinud 72-aastane Grigori ja sellel sõitnud 72-aastane Liina said raskelt vigastada. Kiirabi viis nad Narva haiglasse, kus nad kell 22.50 surid.

Sündmuskoha esmane vaatlus näitas, et õnnetuspaigal oli tee väga kitsas ning sadas vihma. Samuti on teada, et eakad rollerisõitjad kandsid nõuetekohaselt kiivreid.

Politsei käivitas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb liiklusõnnetuse põhjustamist, millega kaasnes ettevaatamatusest kahe inimese surm. Kohus saab süüdlast sellise kuriteo eest karistada 3-12-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles