Aegunud trahvid ummistavad kohtuid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahvi kviitung.
Parkimistrahvi kviitung. Foto: Liis Treimann

Justiitsministeeriumi andmetel on esimese poolaasta jooksul maakohtutesse esitatud umbes 8000 trahvide aegumisega seotud juhtumit.


Eesti kohtutesse jõuab üha rohkem juhtumeid, kui inimesed pole tähtaja jooksul oma trahvi ära maksnud, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Seaduse silmis on liikluses kihutaja ja piletita ühistranspordis sõitev inimene võrdsed ning mõlemad peavad väärteo sooritamise eest tasuma neile määratud trahvi 18 kuu jooksul. Kui inimene trahvi ära ei maksa on tal võimalus taotleda kohtult trahvi aegumise kohaldamist.

Võlanõustaja Terje Läätsi sõnul võib sellise taotluse esitada iga inimene.

Tartu maakohtus trahvide aegumistega tegeleva Ingeri Tamme sõnul toovad need avaldused aga kohtule palju lisatööd, sest lisaks inimeste enda esitatud avaldustele saabuvad kohtusse ka kohtutäiturite avaldused, kus trahvi mittetasumise korral nõutakse raha asendamist arestiga.

Trahvi saanud inimene peab aga meeles pidama, et tasumisest kõrvalehiilimine trahvi aegumise kohaldamist ei võimalda, sest kui kohus otsustab, et trahv on maksmata inimese teadliku kõrvalehoidmise tõttu, pikendatakse tasumise tähtaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles