Suurkelmuses kahtlustatav noormees tahab pääseda vahi alt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihalett.
Lihalett. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Erinevatelt firmadelt enam kui 400 000 krooni väärtuses lihatoodete väljapetmises kahtlustatuna vahi alla võetud noormees soovib ringkonnakohtu abil taas vabadusse pääseda.


Harju maakohus vahistas Saaremaa omaaegse lootustandva noorsportlase Jürgo (22) 3. juulil, kui selgus, et noormehel lasub koos 24-aastase kaaslase Reioga kahtlus kelmustega sadade tuhandete kroonide ulatuses kahju tekitamises.

Nüüd esitas Jürgo koos oma kaitsja vandeadvokaat Rein Kivilooga Tallinna ringkonnakohtule taotluse maakohtu vahistamismääruse tühistamiseks. Teise astme kohus arutab taotlust juuli lõpus.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus pidas Jürgo ja Reio kinni tänavu 2. juulil, kahtlustades neid grupiviisiliste kelmuste toimepanemises. Uurimisandmetel petsid mehed valeidentiteeti kasutades kuu aja jooksul erinevatest lihaga kauplevatest firmadest välja rohkem kui 400 000 krooni väärtuses lihatooteid.

Reio ja Jürgo kasutasid politsei andmetel internetist väljaotsitud lihatoodete käitlemisega seotud ettevõtete rekvisiite ning tegelike juhatuse liikmete nimesid. Tellimuse andmine ja kauba väljastamise tingimuste kokkuleppimine müüjatega toimus telefoni ja e-posti teel.

Kinnitamaks kauba eest tasumist, koostasid kelmid ise maksekorraldused, mille kohaselt oli tellitud kauba eest pangaülekandega tasutud. Hilisemal kontrollimisel osutus maksja pangakonto number aga olematuks.

Kauba tarnija juurest toomiseks kasutasid kelmid erinevaid transporditeenuse pakkujaid, kes ei teadnud, et osalevad kelmuses. Väljapetetud lihatooted realiseeriti omahinnast odavamalt hiljem Tallinna turgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles