Sisekaitseakadeemia sai esimesed emeriitprofessorid

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia piirivalvekolledž Murastes.
Sisekaitseakadeemia piirivalvekolledž Murastes. Foto: Peeter Langovits

Esimest korda 17 tegevusaasta jooksul andis Sisekaitseakadeemia kahele professorile emeriitprofessori staatuse.

Sisekaitseakadeemia nõukogu kinnitas oma juulikuisel istungil Sisekaitseakadeemia esimesteks emeriitprofessoriteks professorid Jaan Huiki ja Ivar Aimre.

Sisekaitseakadeemia teadus- ja arendusdirektor Lauri Taburi sõnul antakse emeriitprofessori nimetus mõlemale lugupeetud professorile väljapaistvate teenete eest sisejulgeoleku valdkonna teadus- ja õppetegevuse arendamisel.

«Mõlema professori puhul on tegemist isiksustega, kes on Sisekaitseakadeemias tegutsenud selle esimestest päevadest alates ning andnud selle aja jooksul hindamatu panuse akadeemia ning kogu Eesti kriminoloogia ja politseiteaduse arengulukku,» täpsustas Tabur.

Sisekaitseakadeemia on siseministeeriumi valitsemisalas tegutsev kõrgkool, mis kutse-, kõrg- ja magistriõppe tasemel õpetab välja eksperte politseile, päästeteenistustele, piirivalvele, justiitshaldusele ning maksu- ja tollisüsteemile. Neil erialadel õpib akadeemias enam kui 1000 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles