Pihl: valitsuse reaktsioon toetab õiguskantsleri seisukohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl nõustus õiguskantsleriga, et valitsuse kiirustamine käibemaksutõusu seadustamisel polnud korrektne, rahandusminister Jürgen Ligi tänast reaktsiooni peab ta aga valitsuse tüüpiliseks ülbitsemiseks.

Pihli hinnangul on õiguskantsler oma otsust liiga kiire käibemaksutõusu ebaseaduslikkuse kohta põhjalikult argumenteerinud. «Maksumuudatustest tuleb teatada mõistliku aja ette. Seda eriti käibemaksu puhul, mis puudutab kõiki inimesi - kuna me oleme kõik tarbijad - eriti aga keskmise ja madalama sissetulekuga inimesi,» märkis ta.

«Valitsuse kiirustamine on seega ebakorrektne ning on tekitanud hulga probleeme neile, kes müüvad ja ostavad,» lisas riigikogus opositsioonis oleva erakonna juht.

«Vähemusvalitsuse rahandusminister Ligi reaktsioon on samuti tavapärane - laske meil puhata ja ärge segage meie ebademokraatlikku valitsemist. Riigikogu ja valitsuse käitumine annab hoopis õiguskantsleri otsusele tuge, mitte ei viita kuidagi kriisile, millega võiks kiireid maksumuudatusi põhjendada,» sõnas Pihl.

«Riigikogu ja valitsus jätkavad, nagu oleks kõik hästi - riigikogu ei ole teinud ühtegi erakorralist istungit peale kiirustades vastu võetud ja kohe jõustatud maksumuudatusi ning enamik vähemusvalitsuse ministritest puhkavad,» imestas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles