Riigikohus arutab kokaiini smugeldanud juutide süüasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: SCANPIX

Riigikohtu loakogu võttis menetlusse süüasja, milles kolme Israeli kodanikku süüdistatakse rekordilise kokaiinilasti Eestisse smugeldamises.


Süüasja viisid riigikohtusse Meir Shushani (39), Shimon Yalozi (36) ja Nahum Yaron Kahana (46) advokaadid Leonid Olovjanišnikov, Anatoli Jaroslavski ja Andres Veski, kes polnud rahul kahes esimeses kohtuastmes langetatud süüdimõistva otsusega. Kaitsjad taotlevad riigikohtule esitatud kassatsioonkaebuses süüaluste õigeksmõistmist nende süü tõendamatuse tõttu.

Mullu 24. oktoobril karistas Harju maakohus Shushani 15-, Yalozi 11- ja Kahanat üheksa-aastase vangistusega. Tänabu 19. märtsil jättis Tallinna ringkonnakohus karistused jõusse.

Esialgu oli kohtu all ka Iisraeli kodanik Moshe Moris Benyamin (63), kes sai aga vanglas insuldi ning viidi reanimatsiooni. Sel põhjusel tühistas kohus tema vahi all pidamise ning mehe sugulased toimetasid ta Eestist koju Iisraeli.

Keskkriminaalpolitsei pidas üle 43-kilogrammise kokaiinilasti Eestisse smugeldamisega seotud mehed Tallinnas kinni 2005. aasta 11. oktoobril ning kohtu loal nad vahistati.

Mustal turul oleks tabatud kokaiinilasti väärtus olnud ligi 100 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles