Rattad kaovad peamiselt lukustatud trepikodadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hoidlas ootavad õigeid omanikke kümned varastelt konfiskeeritud rattad.
Politsei hoidlas ootavad õigeid omanikke kümned varastelt konfiskeeritud rattad. Foto: Toomas Huik

Et viimastel aastatel on inimeste turvatunne kasvanud, usaldatakse oma jalgrattaid jätta ka lukustatud ustega kortermajade trepikodadesse, millest on saanud rattavaraste mängumaa. Sel aastal on varaste saagiks langenud juba ligi 800 ratast, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.


Viimase kolme aasta jooksul on rattavarguste arv aina kasvanud. Kui kogu 2007. aasta jooksul viisid vargad 690 ratast, siis ainuüksi läinud aasta esimese seitsme kuuga langes varaste kätte 735 ning tänavu sama ajaga juba 797 jalgratast ja mopeedi. Rattafoorumisse velo.clubbers.ee ilmub pea iga päev vähemalt üks uus postitus, mis teatab ratta vargusest.

Väga levinud on vargused just kinniste ustega kortermajade trepikodadest. Viimsis elav saatejuht-produtsent Krista Lensin läks ühel suvealguse hommikul oma kuueaastase tütrega trepikojas asuvasse kinnisesse hoiuruumi, et lapse ratas võtta, kuid leidis eest tühja koha.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht, vanemkomissar Toomas Jervson tõdes, et politsei üks prioriteetidest on varastatud esemete suuremate kokkuostjate tabamine, kuna nende juurde viivad väiksema kaliibriga kurikaelad varastatud kraami kokku. «Kui politsei tabab ühe sellise suurema kokkuostja, saadakse kätte ka märkimisväärne kogus erinevaid esemeid: kodutehnikat, televiisoreid, DVD-mängijaid, automakke ning loomulikult ka jalgrattaid,» märkis Jervson. «See aga ei tähenda, et politsei ei tegeleks eraldi konkreetsete varaste väljaselgitamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles